Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Most megnézzük, hol érdemes venni Omega 3-at. Főleg magyaroknak elég fontos kiegészítő, mivel kevés halat eszünk általában, pedig az omega 3 bevitel nélkülözhetetlen. Lehet nem most fogod érezni hiányát, hanem csak 5-10 év múlva, de szerintem fontos, hogy védjük a szív és érrendszerünket! Csökkentik a vérnyomás, érelmeszesedés esélyét, normális emésztéshez is jó...stb.

Sok terméket reklámoznak, hogy Omega 3 tartalmú, de sokszor ezek csak ALA-t (alfa-linolénsav) tartalmaznak amit a szervezetnek át kell alakítani EPA (eikozapentaénsav) és DHA-vá (dokozahexaénsav), de ez elég kis hatásfokú.

Talán a legjobb növényi Omega3 forrás a lenmagolaj, 10g kb. 5,5g ALA-t tartalmaz amiből kb. 420mg EPA és 190mg DHA lesz. (pont ezért nem olcsóbb mint a kapszulás halolaj)




Termékek:
Scitec - Omega 3
Biotech Usa - Omega 3
Béres  - Omega 3
Myprotein - Omega 3 Liquid
Myprotein - Omega 3
Myprotein - Super Omega 3
Myprotein - OmegaBalance

Katt a nagyobb képért
Számunkra az EPA+DHA tartalom a lényeg, így az alapján hasonlítottam össze, illetve súlyoztam, hogy mennyibe kerülne 1000mg EPA+DHA bevitele.

Vélemény:
Scitec - Omega 3
Biotech - Omega 3: Itthon talán ez van a legjobb áron jelenleg.
Béres  - Omega 3: Nah ebből is látszik, hogy miért nem kell gyógyszertárban vitamint, meg hasonlókat venni. Itt az újabb példa, hogy ugyan azt a hatóanyagot, hogyan lehet sokkal többszörös áron eladni :)
Myprotein - Omega 3 folyékony: Ha nem akarunk 6000 kapszulát megvenni, akkor árban ez a nyerő, ráadásul 2 féle ízesítésben van, így talán könnyebben "lenyelhető" :) Ha a kapszulát választod, azt talán könnyebb beszedni, napközben magaddal vinni...stb. De ha szereted kanalazni a halolajat, akkor ennél nincs jobb :)
Myprotein - Omega 3: Itt 2 kiszerelést is írtam, mert gondoltam h 6000db-osat senki nem veszi meg :) Így reálisan a 250kapszulásat nézem. Még így is fele annyiba kerül mint mondjuk a Scitec-Biotech terméke. Napi 2-3 kapszulánál azért már nem mind1.
Myprotein - Super Omega 3: Ezekben nagyobb dózis van alapból, itt elég a napi 2 tabletta  is, de jól látszik, hogy olcsóbb ha a sima Omega 3-ból veszünk be inkább többet :)
Myprotein - OmegaBalance: vélemény ugyan az mint a super omega 3



Remélem segített az összehasonlítás a választásban és a tudatos vásárlásban!

Olvastad már a többi összehasonlítást? Fehérjékről? Tömegnövelőkről? Esetleg saját otthoni keverés?

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

FeherjeBlog

 

3 megjegyzés:

  1. Azt írják, hogy a MP folyékony Omega az ízesített (azt hiszem narancs) ergó nem kéne, hogy hal szaga/íze legyen, nem? Na mert ilyet tervezek venni, azért kérdezem. Van aki próbálta már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén észre se vettem :) Ez viszont jó hír :) Sajnos nem próbáltam még, de a kommentekben nagyon jókat írnak róla, és hogy finom is :)

      Törlés
    2. Azért is volt fura, hogy szerinted meg hal íze van, hol ott tetszett az embereknek.
      Na de akkor csak nem tudtad, hogy ízesített! Akkor oké :) Köszi

      Törlés

Bottom Ad [Post Page]