Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Dr. Lenkei sokszor lerágott csont, nem megyek bele mélységesen, de azért megnézzük pár termékét.

forrás: drlenkei.hu

Főleg idősebb korosztály ugrik a témára, hogy ha valakinek a neve Dr.-el kezdődik (és nem akula a vége) és valami olyat mond amit addig az orvosok nem, akkor az az új feltalált spanyolviasz. Persze ezzel addig nincs is baj, amíg az egész nem egy bújtatott marketing a méregdrága termékeinek. Gondolom a sportolókat is próbálja megcélozni, így fehérje készítményeket is árul, persze hozzáteszem, hogy abban nincs hülyeség, hogy idősek számára is nagyon fontos az elegendő fehérje fogyasztás.

Fehérje termékeiről, már már idilli, megkönnyező képet fest:
"A szűz ír mezőkön legelő marhák teje szennyeződésektől mentes. Ez a tény az ott élők számára magától értetődő." meghatódtam...:'( Már csak annyi kéne, hogy Lenkei személyesen fejte egyesével a teheneket...

Amúgy csak megjegyzem, hogy az európai alapanyag gyárak nagyon nagy %-a a szigetország (UK) területén van. Értelem szerűen innen kapja a Myprotein is (nekik helyben van), de Scitec-nek is pl. van ilyen beszállítója. Hogy ezzel mit akarok mondani? Hogy a fenti idézett mondatot szinte az összes gyártó kiírhatná =)

De lépjünk tovább. Ezen termékeit a "Nagyon hasznos kiegészítés" termékek közé sorolja. Srácoknak ezzel már anyut-aput már tuti meg lehet győzni egy kis fehérjepor vásárlásra, jó húzás :)


Nézzük a konkrét termékeket:

Aminosavak
Amino esszencia: Amikor megláttam, azt hittem padlót fogok. Esszenciális aminosavak (EAA) most akciósan 3950Ft ba kerül, de most 60+60 kapszulát kapsz. Ergo 33Ft egy kapszula, amiben - kapaszkodj meg - 850mg aminosav van. Azaz kilóára: 38.725Ft /kg!!! úgy hogy most féláron van. Hülyének is megéri nem? =D Ehhez viszonyításképpen pl. a Myprotein EAA terméke kb. 14.200Ft/kg áron van bármilyen akció nélkül. Javasolt adagolás 2 kapszula = 1,7g aminosav. Hmmm

Olvasva a termék leírást:
"Az Amino extra és az Amino esszencia a maga nemében egydülálló, saját fejlesztés!!!!" (igen egydülálló) Jó kis bármit érthetünk alatta, de leginkább semmit mondat :)

Másik terméke Aminos Extra: amiben full aminosav profil van,  4830Ft ez is féláron, 120 kapszula amiben szintúgy 850mg-nyi aminosav van. Mivel ebben full aminosav profil van, fogadni mernék, hogy ebben egy az egyben tejsavó fehérje van bekapszulázva (értsd: nem fogták egyesével ez a 24összetevős és összeöntötték, hülyék lennének, max annyi hogy izolátum, vagy hidrolizátumból van, de ez csak jóhiszemű tipp), ami azt jelenti, hogy 47.352Ft/kg áron kapsz egy fehérjét! :D
Szerintem nem kell tovább ragozni...

Fehérjék
Most érdemes ezt is venni, akciós 6745Ft 0,9kg-os doboz, azaz 7495Ft/kg. Ezzel az árral már simán versenyezhetne összehasonlításunkban is a legdrágább fehérjéért, de jogosan gondoljuk, ilyen áron biztos valami extra termék.
Nézzük az összetevőket:
forrás: drlenkei.hu
Jól kezdődik, hogy hozzáadott aminosavakkal, de kiderül azért nem sok. Egyet értékelek, hogy le van írva mi mennyi hány méter. Mint megtudjuk a hozzáadott aminosav annyit jelent hogy 100g termékhez hozzáadtak 1,45g Glutamint és 0,45g BCAA-t. Azért ez nem semmi =D De arra jó, hogy rá lehet írni. Mondjuk egy aminosav profilt még hiányoltam, de azt nem láttam.
A 77,59%-os fehérje tartalom jónak mondható (bár ugye ebben benne van a hozzáadott 1,9% amino). A 9,96g szénhidrát és a 6,4g zsír hozza a nagy átlagot. Van 3íz, pompás :)

Persze mondhatjuk, hogy hát ez kevert fehérje, igen. 100g-ban van 92,93g Koncentrátum, 1,45g Izolátum és 1,45g Hidrolizátum. Ez kb. annyit számít mint halottnak a csók. De legalább ráírják becsületesen, így felmerül a kérdés, hogy más gyártók kevert termékei is vajon ilyen arányban tartalmazzák a drágább alapanyagot? Inkább nem akarom tudni a választ :)

Összegezve:
Ha fiatal vagy, ha idős, ezeket a termékeket felejtsd el gyorsan. Ha megnézed az összehasonlításainkat meglátod, hogy ezek az árak még bárhol nagyon magasak.


Végét zárjuk egy megragadó mondattal (az oldal tele van ilyenekkel):

"Önnek készült. Szívvel és nagyon nagy gondossággal."

Erről csak a méltán elhíresült "vegyed meg a kazettámat had építsek még egy házat" mondat jut eszembe :D  Youtube link ITT. Jó szórakozást :)Többi összehasonlítás LINK
Tanácsok/Tippek rovat LINK

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánlom zárt Facebook csoportunkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]