Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Scitec Jumbo és Biotech USA Hyper Mass 5000. Meg merem kockáztatni, hogy itthon ez a két legtöbbet eladott tömegnövelő. Ha a 10en éves srácok fejükbe veszik, hogy ők most izmosak lesznek, de ehhez kéne valami "cucc/csodaszer/mirakuru" akkor nagy valószínűséggel ezekkel sétálnak ki a boltokból. Hogy miért? Mert ezek az egyik legolcsóbb termékek.





Árban elég hasonló kategória a két termék (Jumbo olcsóbb  majdnem 200Ft/kg-al) így ez annyira nem döntő, fehérje tartalmuk hasonló, és mindkét termékben sok a cukor. Így ezek inkább nehezen hízóknak ajánlottak. Bár a Jumbo ajánlott adagját felejtsétek el: 220g. Persze tömeget fog ez így növelni (pl. a 60g cukor).
Bár nagy negatív pont, hogy a Biotech miért nem írja rá a cukor tartalmat. Nem meri? Mondjuk ők legalább nem raknak bele kamu összetevőket (erről még később)
Egyszer szerepelt már a két termék egy összehasonlításban (LINK). Ekkor a Jumboban még csak 16g cukor volt (vagy benéztem valamit akkor?)

Ha a két termék közül kéne választanom akkor valószínű, hogy a Jumbo-t választanám. Annak szebb a doboza. heh

JUMBO:
Érdekes megnézni mindig az összetevők listáját, így itt is látszik, hogy az termékben a legnagyobb ch forrás a filléres szőlőcukor. Persze jól hangzik a Carb Matrix, de több ízesítő van a termékben mint mondjuk WaxyMaize.
Ugye nagy kedvenceim a Matrixok, de ez azért megüt egy szintet :) Nézzük mi is van bennük 100g termékre vetítve:

Crea-Bomb matrix: 2,55g
az a poén, hogy ebből kb. 2,3g a kreatin monohidrát 100-200mg CreaPure a többi hangzatos név meg bőven 100mg alatti mennyiségben van benne. Nah ezt hívom marketing bullshitnek :)
Hozzáteszem amúgy az összetétellel nincs baj, mert az emberek 90%-nak a monohidrát jön be. De a hülyítés az megy akkor is.
HEMI NO matrix: 480mg
Arginine, Ornitine HCL, AKG
AMINO matrix: 440mg
Glutamin, Alanine
BCAA: 430mg

Ezek most tényleg kellenek? 430mg BCAA??? Semmi értelme ilyen mennyiségben. Ugyan ez vonatkozik a glutaminra és a AAKG párosra is. Ezek tényleg csak mutatóban vannak.

De nézzük mennyiért lehet ezt otthon kikeverni?


Ch és cukor tartalmat nem teljesen sikerült reprodukálni, mivel nem akart kijönni a matek :) Mivel szőlőcukor az alap ch forrás ha növelem a mennyiségét, úgy nő a cukor tartalom is. Így is egy picit csaltam a zabliszt javára. 
Lássuk a receptet:
25% Tejsavó fehérje koncentrátum, 19% Dextrose, 20% Zabliszt, 10% Palatinose, 10% Maltodextrin, 5% ízesítő (pl. zsírszegény kakaó, édes íz az van benne elég), 4% Fruktóz, 4% WaxyMaize, 2,3% Creatin Mono, 0.43% BCAA, 0.15% CreaPure

2.806Ft/kg vs. 1.810Ft/kg

Jumbo árát 5% kedvezménnyel számoltam, az 1810Ft/kg-ot viszont Myprotein / Bulkpowders alap árain, amikből simán lefaragható 25% és akkor olyan 1.400Ft/kg árnál vagyunk. Ami nem más mint FELE ANNYI.

Glutamint és társait kihagytam (bcaa-t is kilehetett volna), mivel értelme nincs, de ha bele akarnátok rakni ezeket az kb. +50Ft-ot jelenthet kilónként.
Ha a receptből kihagyjátok a fruktóz, waxymaze, bcaa 3ast és kicsit több maltodextrint és zablisztet raktok bele akkor az alap ár lemegy 1.650Ft körülre.


Hyper Mass 5000

Először is ha ilyen terméket veszel mindenképpen a 4kg-os kiszerelést vegyed. Az 5kg-os kiszerelés műanyag dobozos, és kilónként 200Ft-al drágább, így kifizetsz egy ezrest a dobozért. (itt az élő példa, hogy igenis a vásárló fizeti meg a doboz többlet költségét)
Összetétele sokkal egyszerűbb mint a Jumbo, de ez alatt nem a minőséget értem, hanem nincs benne kamu összetevő, vagy csak kevesebb. Azért érdekes, hogy ilyen részek is vannak mint tejsavó por. Igen, ez nem a tejsavó fehérje koncentrátum, hanem a sima tejsavó (amit pl. mindig fikáznak a sárga oldalon, hogy ezt sózzák rád ezeöccázért fehérjeként). És vélhetően nem is kevés van benne (több mint 5%)
Szénhidrát része itt is Mátrixos, szőlőcukor, maltodextrin és fruktóz. Van benne 5g kreatin monohidrát 100g termékben és kész.

Mennyi otthon keverve?



Recept:
29% Tejsavó fehérje koncentrátum, 27% dextrose, 20% maltodextrin, 10% Tejsavó (kb. 880Ft/kg), 5% Fruktóz, 5% Kreatin Mono, 4% ízesítés (pl. holland kakaó)

Ha egy kicsit saját fejjel csinálnám a receptet, akkor persze a tejsavót kihagynám, illetve a fruktózt is. Akkor így alakulna: 30% Fehérje 30% dextrose 30% maltodextrin 5% kreatin 4% íz. +1% ráadás valamiből. Az ár így 1.678Ft/kg-ra módosul, cukor tartalom 28g-ra.
Itt is igaz, hogy az otthoni árak ugye még tovább csökkenthetőek, és akkor itt is simán hozható a 1.500Ft/kg körüli ár! (persze ne fél kilót akarjunk kikeverni)


Összegezve:
Nincs új a nap alatt, ugyan azt lehet elmondani amit eddig is tudtunk, hogy otthon kikeverve a termékeket mindig jobban jársz. Ez hasonlít ahhoz, hogy megveszed a kész kaját, vagy megsütöd magadnak otthon. (annyi a különbség, hogy ezeket a termékeket kikeverni kb. 5perc és egy grammos mérleg kell csak hozzá).

Mielőtt valami észkombájn elkezdi, hogy ez megint egy fikázó cikk a két fenti márkáról, jobb ha tudod, hogy nem. Ha nem számít a pénz vedd meg. Ez mind csak arról szól, amikor betolsz 10kg tömegnövelőt akkor nem mindegy hogy 1500 vagy 3000Ft kilója. A megtakarított pénzből megveszed a kondibérletedet bőven :) És igen, a Myprotein, Bulkpowders...stb. kész termékeit is legtöbbször olcsóbb kikeverni otthon. Csak nem arról írunk, mivel itthon nem az a jellemző, hogy azt vennék meg az emberek.


Remélem tudtam segíteni a választásban. Köszönöm a megtisztelő figyelmet! :)

FeherjeBlog

Többi összehasonlítás LINK
Többi DIY recept LINK
Tanácsok/Tippek rovat LINK

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánlom zárt Facebook csoportunkat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]