Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Érdekes, mert a cikket már egy ideje tervezem. Most meg annyit vártam, hogy már a csapból is Katinka folyik. A szerződéstépős témáról is megvan a véleményem, de ez most nem erről fog szólni. ;)

forrás: vizipolo.hu
Elsődlegesen le kell szögezni, hogy minden elismerés Hosszú Katinkának! Magyarországon jelenleg talán az egyetlen sportoló aki fel tudta építeni saját brandjét és aki meg tud élni a sportból. (Ugye nem egy példa volt a múltban, hogy egy sportoló megkapja az éremért a jutalmat, aztán eltűnik a homályban). Szerintem ebben nagy szerepe van férjének is Shane-nek aki hozott ebbe talán egy másik, itthon nem megszokott mentalitást. Nincs mese, profik együtt! ;) De ennek a brandépítésnek lett egyik állomása a táplálék-kiegészítő termék is ami az IRON LADY fémjelez.


Biotech USA - Iron Meal


Elsőnek ami feltűnik az a termék ára. Jöjjön egy kis matek. 7x50g= 350g termék 3490Ft azaz majdnem 10.000Ft a kiló ára a terméknek!!! Itt majdnem leestem a székről. Ennek majdnem feléért meg lehet kapni a Scitec csúcs Myomax hardcore kilóját de akik ismerik a blogot azoknak nem újdonság, hogy saját magadnak ennyiből mit lehet kihozni. Elárulom, szinte bármit :)
A termék valós alapanyagköltsége olyan 1000-1500Ft között lehet a gyártónak/kg, de lehet sokat mondtam.
Erre jön rá a gyártás, csomagolás, marketing, Katinka jutaléka..stb.

Forrás: Biotechusa.hu

Mi van a termékben? 

Összetevők /köszönöm a közreműködést/: Fehérje keverék (tejsavó fehérje koncentrátum, izolátum, tejfehérje koncentrátum és BCAA peptidek), Szénhidrát keverék (Maltodextrin, waxy maize), Zsírsavak (MCT, lenmagolaj, napraforgóolaj), Élelmi rostok (instant zab és cikóriainulin) és egy multivitamin keverék, melynek összetevőit nem sorolom fel, de egy egy tablettás multival vetekszik (bár a cink és a magnézium is oxid formában szerepel benne). És akkor ennyi. Dobozon egy MRP (étkezés helyettesítő) terméknek mondják.

Hogy állnak össze a tápanyagok 100g termékben?

 53g fehérje: Ez ugye jön a fehérje keverékből + BCAA peptid + zab
16g szénhidrát ebből 4,2g cukor: maltodetrin nem cukornak számolva, waxy maize, instant zab + az fehérjék ch és cukor tartalma
3,2 zsír: Ez itt az érdekes pont a szememben, mivel a zsírok előrébb szerepelnek a összetételben, mint az élelmi rostok, de ugye zsírból 3,2, rostból pedig 11g van benne, így valami nem stimmel számomra, de erről még később részletesebben.

Hogy mennyiért is tudtam hasonlót kikeverni? 3600Ft/kg vs 9900Ft/kg


Gondoltam lépünk egyet a vaskorszakból, így Gold Meal lett a saját mixem neve.
Mi van benne? Whey Protein 50%, Izolátum 8%, tejfehérje 3%, BCAA 2%. Maltodextrin 4%, Waxy Maize 3%. És jön a kérdőjel.

Termék 16g szénhidrátot tartalmaz, amiből 4,2g cukor és 11g rost. Alapanyagok közül cukor tartalma lényegében a whey protein koncentrátumnak és a tejfehérjének van. Így ez a szám stimmelne is, viszont a 11g-os rost tartalomra, bevallom így éjfélkor, 10 perc gondolkodás után nem jöttem rá. Zabpehelynek 10-15%-os a rost tartalma, az inulin viszont kb. 88-90%-ban rost, de a leírást követve zabból van több a termékben. Ha fogunk 5-5g-ot ezekből, akkor jön ki az általam is írt 4,95g rost tartalom. Miért nem lehet benne több ezekből az anyagokból? Mivel a leírás szerint a szénhidrát keverék több benne, viszont abból összesen is csak 7g-og kellett belerakni és már meg is volt a szénhidrát tartalom, azaz már az 5-5g-os feltételezés is sok. Plusz ha még hozzátesszük, hogy a zsír szolgáltató MCT és lenmagból is ennél többnek kellene benne lennie, akkor már végkép nem áll össze a kép.
Összegezve összetevőket nézve lehetetlen, hogy 1. helyes legyen a leírás 2. hogy ennyi rost és zsír legyen benne 3. valamit nem sikerült megértenem. Kommentben várom a megfejtéseket :)

Multivitamint kihagytam belőle, mivel azt szerintem mindenki szed alapból is, felesleges egy ilyen termékbe is kifizetni rá az extrát. De ha bele akarod számolni akkor számolj hozzá egy extra 20-25ft összeget magadnak a vitaminra kilónként ;)

Értékelve a terméket:

Ennyi pénzért szerintem hiba megvenni, de a feléért is. Ha nem akarsz kevergetni Scitec-nek is létezik az Oat N Whey (3980Ft/kg) ami lényegében zabpehely és fehérje, illetve a Myprotein Total Oats and Whey is ugyan ez (alap áron is 3560Ft/kg-os áron kapható). De ami még jobb az a Macro:Meal (4435Ft/kg) főleg ha le van árazva fél árra. Ezek ind nagyon jók étkezés helyettesítésre, sőt én ezeket használnám tömegnövelőnek is, nem a cukros vackokat.
Ha viszont egy egyszerű MRP-t akarsz vegyél egy jó minőségű, olcsó fehérjét és keverd össze zabpehellyel vagy instant zabbal. 50%-os fehérjetartalmat hozva is simán 2000Ft/kg-os ár alatt tudod magadnak kihozni.
Itt most a saját recept is "sokba" került, de ugye a nagylelkűen feltételezett izolátum és inulin tartalom miatt (utóbbi egy elég drága alapanyag). Így a cikk végére ugye nem sikerült teljesen megfejteni a terméket, de ez ugye a hatóanyag mátrixoknak köszönhető, amit a Biotech is oly nagy szeretettel használ, mintha kötelező lenne. Pedig csak egyre jó: vásárlókat megtéveszteni.

Mi a legvégső tanulság?

Mindig olvassátok el a címkét/leírást a kiegészítő termékeknél is! Nem minden vas arany ami fénylik!

FehérjeBlog

Reméljük segített az összehasonlítás a választásban és a tudatos vásárlásban!

Olvastad már a többi összehasonlítást? Fehérjékről? Tömegnövelőkről? Esetleg saját otthoni keverés?
Kész termékeket kikevernél magadnak otthon?

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

1 megjegyzés:

  1. Mondjuk nem meglepő, aki kicsit is nézegeti az étrendkiegészítők piacát annak már egy ideje feltűnhet hogy a Biotök (BioTech) majdnem a legrosszabb ár/érték arányon adja a termékeit de ezeket a nagyságrendeket én sem képzeltem volna :O
    Jó volt a cikk :)

    VálaszTörlés

Bottom Ad [Post Page]