Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Amikor láttam az első képeket, hogy új termék érkezik a myprotein kínálatába, ami tovább erősíti a kész élelmiszer vonalat, nagyon kíváncsian vártam a "fehérje müzli" érkezését.

Sajnos amint megérkezett a termék konstatálnom kellet, hogy elkészült egy értelmetlen Myprotein termék.



De nézzük a miértet:

Első ránézésre amit észrevesz az ember 750g = €13,99 azaz kb. 5780Ft/kg ár ????? Mivel tud ez többet mint a jól bevált zabpehely + tejsavófehérje kombónál, ami mondjuk 100g zab + 30g fehérje párosításnál összeöntve olyan 1120Ft/kg-os árat takar? (Igen ennyibe kerül)

De mutatok egy közelebbi példát, mert ugye a sima zabpehely nem ilyen ropogós és csokis...stb. Így megkerestem emlékeimben az egyik legolcsóbb csokis, ropogós müzlit /gabonapehely összehasonlítást itt találjátok/ és összevetjük azzal.

Sajnos nem volt Spar a közelemben de emlékeim szerint 600Ft/500g-os áron volt kapható.

Mit tartalmaz 100g-ban:
Energy: 402kcal
Fehérje: 6,7g
Szénhidrát: 58g
ebből cukor: 17g
Zsír: 15g
ebből telített: 8g

Amint látjuk nem egy fitness termék, de ugye árából nem is számítunk másra.





Mit tud a Protein Granola?

Két helyen van jelentős eltérés. Fehérje tartalom és zsír. De ami megdöbbentő, a cukor tartalom itt több :)

De akkor nézzük, hogy miből készült. Összetevők első pár eleme, ugye sorrendben: Oat Flakes (36.5%), Protein Blend (Soy Protein, Milk Protein), Sugar, Chocolate Cookie Pieces

És már látjuk is a problémát. Odáig vagyunk jók, hogy Oat Flakes és utána jön a "feketeleves". Fehérje keveréknél megjelenik a szója. Itt mondjuk érdemes tudni, hogy a szójának sok Eu-s országban nincs ilyen "mumus" szerepe mint Magyarországon, így most ettől tekintsünk el (ettől függetlenül is van baja). Sorban a harmadik összetevő a cukor. És akkor itt raknám vissza a polcra a terméket ha egy boltban lennék.



Ha eltekintünk a fehérje forrástól is nem teljesen értem, hogy kinek ér meg 5780Ft/kg vs. 1120Ft/kg (mindkettő lista ár kb.) egy ilyen kész termék. Ennél még az is jobb, ha fogod a Sparos csokis müzlidet és beleraksz 30g ízesítetlen tejsavófehérjét és ugyan ott vagy kb. harmad áron.

Összegzés:
Sajnos ennek a terméknek nagyon nem értem a célközönségét, illetve inkább nem értem, hogy ezt ki fogja megvenni abból a célközönségből . Eddig Myprotein termékekben nem nagyon csalódott az ember, de ez egy oltári béna és értelmetlen termék a szememben. Egyet nem értek, hogy miért kellett ez az eddig kb. verhetetlen kínálatba??? Örök rejtély marad...

De itt is látjuk, hogy örök érvényű, hogy amit te otthon magadnak kikeversz az mindig olcsóbb lesz, mint amit készen megveszel.

Úgyhogy hagyd a müzliket, egyél zabot (tejsavó)fehérjével :)



FeherjeBlog


Reméljük segített az összehasonlítás a választásban és a tudatos vásárlásban!

Olvastad már a többi összehasonlítást? Fehérjékről? Tömegnövelőkről? Esetleg saját otthoni keverés?
Kész termékeket kikevernél magadnak otthon?

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]