Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Nem ez az oldal témája, de gondolom többen halottátok már, hogy öngyilkos lett múlt hétvégén 39 éves Barna Róbert, aki sokáig a legjobb magyar nehézsúlyú testépítő volt. Sokszoros magyar bajnok, abszolút magyar bajnok, rangos nemzetközi versenyek győztese, I.F.B.B. Világbajnoki hatodik helyezett testépítő volt.


Több  helyen is vizsgálják az okát, valószínű, hogy a combizom sérülését követően, egyszerűen vége lett sportkarrierjének.

Hogy miért is gondoltam írni róla? Nem elítélni szeretném őt, inkább tanulni az esetből, foglalkozni a jelenséggel, hogy többször ilyen ne fordulhasson elő!

Persze nem tudni, hogy pontosan mi vezetett saját élete kioltásához, találgatnak, de legtöbb helyen végül azt hozzák ki, hogy a sérülés miatt elveszthette élete értelmét. Nem tudott tovább edzeni, edzéseket tartani és nem bírta feldolgozni a történteket. Ha csak ránézel a képére, úgy hogy nem ismered, egyből eszedbe juthatnak azok a gondolatok, hogy hát ő biztos nagyon boldog ember lehet, milyen jó neki, hogy így néz ki, biztos van valami jó csaja/felesége, biztos tiszta magabiztos, üzleti életben is mentek a dolgai. És pont ő lett öngyilkos? Hát akkor valami mégse stimmelt, nem? Úgy gondolom ebből van mit tanulhatunk. Persze, nagyon fontos az egészség, az edzés, mindenki szeretne jól kinézni, de fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára, amikor tényleg már csak az számít és mindent ezeknek rendelünk alá, és ha valami nem úgy alakul, akkor már nem is látunk az életben értelmet. Arnold Schwarzenegger is akárhogy nézzük megöregedett, és már nem úgy néz ki mint régen, de úgy gondolom nem sírdogál otthon a tükör előtt, hogy már nem olyan mint régen (bár ezt csak ő tudja). (ajánlom témában a body.builder cikkét)

Nagyon fontos, hogy meglássuk és megtaláljuk az életben az igazi értékeket is, amik akkor is megmaradnak, ha öreg leszel, vagy ha megsérülsz, vagy ha épp teljesen magad alatt vagy.
Ne csak a testedet építsd, hanem a lelkedet is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]