Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Mivel ez az első receptes bejegyzés ezért írok az egészről egy kicsit :) Csak pofon egyszerű receptekről fogunk írni, ami egy kollégista srác, vagy akár főzőtudományilag 0 ponttal rendelkező hölgy is el tud készíteni. Ha különleges bonyolultságokat akarsz, azt ne itt keresd ;)
Hogy miért? Mivel legtöbb olvasónk fiatal és jómagam is voltam több mint 4évet kollégista anno, így tudom miről beszélek ha főzésről van szó = gyorsan, egyszerűen :)

Mai recept a Zabpelyhes rántott hús. Emberek 95% szereti a hagyományosat, nah de ez egy kicsit egészségesebb verzió. Nincs benne semmi nagy vászizdász.



Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • teljes kiőrlésű liszt (kb 100g) vagy instant zab
  • apró szemű zab (kb 100g)
  • fűszerek: só, majoranna, kakukkfű, oregánó..stb. ki mit szeret, ízlés szerint
  • 2 tojás
Elkészítés:
Vékony szeletekre felszeled a csirkemellet (nem, nem kloffolunk, koliba se csinálnád), aztán ugyan úgy mint a hagyományos rántott húst, csak az alapanyagokat cseréled le. Először fehér liszt helyett teljes kiőrlésű lisztbe*, tojásba (tojást összekevered egy villával és fűszerezed), majd apró szemű zabpehelybe mártjuk a húst.

* ha nagyon ódzkodsz még a teljeskörűségű liszttől is, akkor akár ki is hagyhatod az első lépést.



Ha ez megvan, serpenyőbe kókuszzsírt melegítünk, és abban kisütjük. És tádám. Mondhatnám, hogy a zabpehely miatt a külseje kicsit KFC-s, de azért túlzás lenne, de ha jól fűszerezed, szerintem nagyon finomra meg lehet csinálni!



Ha marad az alapanyagokból, illetve pici húsokat amiket nem tudtál szépen elvágni, öntsd össze egy tálba, keverd jól össze és azt is kisütheted, nyugi finom ;)

Többi receptet értelem szerűen a Receptek menüpont alatt találod :) Link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]