Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Mivel ez az első receptes bejegyzés ezért írok az egészről egy kicsit :) Csak pofon egyszerű receptekről fogunk írni, ami egy kollégista srác, vagy akár főzőtudományilag 0 ponttal rendelkező hölgy is el tud készíteni. Ha különleges bonyolultságokat akarsz, azt ne itt keresd ;)
Hogy miért? Mivel legtöbb olvasónk fiatal és jómagam is voltam több mint 4évet kollégista anno, így tudom miről beszélek ha főzésről van szó = gyorsan, egyszerűen :)

Mai recept a Zabpelyhes rántott hús. Emberek 95% szereti a hagyományosat, nah de ez egy kicsit egészségesebb verzió. Nincs benne semmi nagy vászizdász.



Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • teljes kiőrlésű liszt (kb 100g) vagy instant zab
  • apró szemű zab (kb 100g)
  • fűszerek: só, majoranna, kakukkfű, oregánó..stb. ki mit szeret, ízlés szerint
  • 2 tojás
Elkészítés:
Vékony szeletekre felszeled a csirkemellet (nem, nem kloffolunk, koliba se csinálnád), aztán ugyan úgy mint a hagyományos rántott húst, csak az alapanyagokat cseréled le. Először fehér liszt helyett teljes kiőrlésű lisztbe*, tojásba (tojást összekevered egy villával és fűszerezed), majd apró szemű zabpehelybe mártjuk a húst.

* ha nagyon ódzkodsz még a teljeskörűségű liszttől is, akkor akár ki is hagyhatod az első lépést.

zabrantothus+reszek


Ha ez megvan, serpenyőbe kókuszzsírt melegítünk, és abban kisütjük. És tádám. Mondhatnám, hogy a zabpehely miatt a külseje kicsit KFC-s, de azért túlzás lenne, de ha jól fűszerezed, szerintem nagyon finomra meg lehet csinálni!

zabrantothus+kesz


Ha marad az alapanyagokból, illetve pici húsokat amiket nem tudtál szépen elvágni, öntsd össze egy tálba, keverd jól össze és azt is kisütheted, nyugi finom ;)

Többi receptet értelem szerűen a Receptek menüpont alatt találod :) Link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]

ee34e80d