Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ahogy írtuk is Facebook-on a csoportban, sikerült beszerezni két fehérjés újdonságot, ami biztosan nagy siker lesz. Hogy miért? Két egészségtelen csoki neve + a címkén ott szerepel a PROTEIN szó = tuti siker. Minden változni akarok, de nem veszem komolyan egyénnek teljesen jó lesz léleksimogatásra, mert hát...PROTEIN.

Na jó, azért ennyire nem írjuk előre le. Edzés után, nem diétában beleférhet szinte bárkinek az étrendjébe, bár tény, hogy nem a legjobb választás, de majd erre is kitérünk még. Jöjjenek az adatok:

Snickers, Mars high Protein drink

Mik is ezek a protein italok vagy protein milkshake-ek?

Összetevőket tekintve két fontos dolgot tartalmaznak: Zsírszegény tejet (63-65%) és Tejfehérjét (Milk Protein) (4,1-4,2%).
Igen jól látjátok, komoly mennyiségű hozzáadott fehérje van bennük. De ezek mit is jelentenek makrók terén?

Hogy egy kicsit érdekesebb legyen mellé raktuk egy hagyományos 1,5%-os tej makróit is, hogy látni lehessen mennyire nagy világszenzációról is beszélünk fehérjetartalom terén.

Mars - Snickers high protein drink makró tápanyagok

Ha mindenki jobban megnézi akkor rájövünk, hogy túl nagy varázslás nem történik egy ilyen termékben egy sima tejhez viszonyítva - egy ekkora adagra (376ml) vetítve kapunk extra 8,4g fehérjét, 4g szénhidrátot, és +1g sót. Ez a fehérje mennyiség kb. meg is egyezik a fentiek alapján sejthető tej + 15g tejfehérje kombinációval.

Snickers High Protein Drink label - címke
Érdemes azt sem elfelejteni, hogy egy ilyen ital olyan 7-800Ft körül mozog. Ugyan ennyi sima tej kb. 95Ft. Tápanyagilag nézve kb. annyi értelme van inni, akár edzés után is mintha sima tejet innánk - amit reméljük nem sokan csinálnak már.
Ezt a terméket akkor kezeljük jó helyen, ha simán egy élvezeti cikknek nézzük - úgy mint a sima tejet is. Azokat csak sajnálni tudjuk akik kizárnak minden ilyet az életükből, csak mert valaki azt mondta nem jó a tej. A mérték a lényeg. Nem kell naponta ezt inni.

De milyen az ízük?
Azt kell mondanunk, hogy a Mars verzió kimondottan finom, tipikus csokis, karamellás milkshake íz, bár szinte kizárt, hogy első gondolat a Mars csokira való asszociáció lenne, egy bekötött szemmel való tesztelés után. De ettől még ajánlott!
A Snickers verzió kissé csalódásnak mondható, pedig hagyományos formátumban nagyobb favorit a csoki. Egyszerűen durván sós, már már émelyítően rossz mellék/utó íze volt az turmixnak. Ez nem lett a kedvenc. Nagyon nem.

Krémességre mindkettő hasonló, amit az ilyen termékektől és a xantán gumitól el is várható :)

Van jobb megoldás? Csináld otthon!

Nem is lennénk fehérjeblog ha nem mutatnák meg egy otthoni, olcsóbb alternatívát és más konkurens, népszerűbb termékeket.

Ezek közül a Scitec terméke kicsit kilóg ugye, mivel abban korrektül Tejsavó fehérje koncentrátum van vízben, így egy abszolút jó terméknek nevezhető, edzés utánra is jó választás gyors fehérje forrásnak! - Meg is van az ára.

Myprotein Milk Pro 50 az lényegében ugyan ez a termék, mint a fenti Mars és társai csak kicsit jobbak a makrók és az jobban megfelel edzés utánra (zsírtartalom sokkal alacsonyabb, és az arányok is barátibbak) ha cukrot is szeretnénk bevinni - meg ugye olcsóbb is.

Az összes mértékegység és ár a 376ml-es mennyiségre van arányosítva.


Kedvenc részünk ismét a két utolsó rubrika - a saját verzió. Amint látjátok nem igaz, hogy Myprotein-nél mindent, mindig megéri megvenni. Az alapanyagokra ez többnyire igaz. De a kész, kevert, mix termékeknél ott is mindig olcsóbb lesz ha magadnak kikevered otthon. Egyszerűen így működik az ipar. Te végzed el a munkát. Kérdés neked megéri e magadnak megcsinálni!?

Recept nem volt túl nagy ördöngösség.
Vizes verziónál 50g Milk Protein termékkel számoltunk egy adaghoz, így jött ki az érték. Ez felveszi  a versenyt bármelyikkel.
Tejes mixnél pedig 250ml tej + 25g milk protein volt a recepttúra (maradék víz).

Hogy melyiket választod? Mi csak elmondjuk a tényeket - a döntés a tiéd.

HÍR:
Okoskupon.com oldalon már shop.builder, scitec nutrition és biotech usa kedvezményeket és akciókat is lehet találni, sőt ha tudtok valami más jó akciót, akár más helyen akkor be is lehet küldeni, így mindenki megtalálja a legjobb ajánlatokat egy helyen! Folyamatosan fejlődik az oldal, adjátok tovább :)

FeherjeBlog

További cikkek a fejlécben, vagy itt:
Termék összehasonlításos cikkek
Tanácsok/Tippek rovat
Otthoni termékkészítések

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánlom zárt Facebook csoportunkat.

2 megjegyzés:

Bottom Ad [Post Page]