Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Amikor 2018-as termékfejlesztésekre gondolunk, akkor azért a Scitec Maltodextrin joggal viszi a pálmát (gyengébbek kedvéért ez irónia :) ), de úgy néz ki megtaláltuk a második helyezettet a listánkon. Jöjjön hát a Biotech USA Ulisses Charger, gyártó által edzés alatti ízesített italpornak titulált termék.
Jó tapasztalataink nincsenek a valamilyen sportoló/celeb nevével fémjelzett termékekkel, mert az a tapasztalat, hogy drágán kapunk keveset és itt sem látjuk másképpen. Márkán belüli példa a Hosszú Katinkával piacra dobott Iron Meal - 2016-os véleményt itt olvashatjátok.

Ulisses Charger összetevők:

 

Nem hosszú a lista - Maltodextrin+Kukoricakeményítő (77% arányban), BCAA (11%). színezék, aroma, L-karnitin-L-tartarát (2,6%), Szukralóz, és C-vitamin.

Elsőre amúgy kap egy piros pontot a cég, mivel fel vannak tüntetve az összetevő arányok %-os arányban. Szép munka!

De sajnos pont emiatt látjuk, hogy nem egy nagy varázslat a termék - amivel nem is lenne baj, ha edzés alatti termékről beszélünk (esetleg egy elektrolit por elfért volna benne) - de sajnos az ára elég komoly, mivel 5990Ft-ot kérnek 760g-os kiszerelésért, ami 7880Ft/kg-os egységárnak felel meg.

Konkurenciánál kimondottan edzés alatti terméket keveset találni. Scitec kínálatában van az Intra Edge, ami összetételben és funkcióban hasonló, de mégis más kategória, mivel jóval drágább összetevőkből készül (ugye a Cluster Dextrin®), de az ára is jóval magasabb. De azért itt hagyjuk, mivel funkcióban azonos és ez a termék is egy sportolói széria része Cedric McMillan nevével fémjelezve. Scitec termékében a más alapanyagokon kívül vannak még egyéb aminosavak is pluszba, taurin, citrullin, glutamin és glicin, illetve az L-karnitin is egy jobban hasznosuló formában van.
Myprotein kínálatában találtunk egy ilyet, hogy Pro:long, ami leírás alapján nem tűnik rossznak és elég hasonló a Biotech USA termékéhez, kiegészítve egy kis PeptoPro®-val és Elektrolit porral, mindezt kb. 3940Ft-os kilóáron ha akciósan nézzük (cikk pillanatában 25% off van). Elektrolit por az jó pont, PeptoPro ilyen mennyiségben indokolatlannak tűnik, funkciója valószínű a lassú aminosav ellátás, de egy 1-2 órás edzésen ez felesleges összetevő lehet (max állóképességi sportoknál hasznos, bár ott a szénhidrát részen is lehet érdemes változtatni).

Ulisses Charger összehasonlítás Scitec Intra Edge és Myprotein Pro:long


Fentiekből mindenki vonjon le amit szeretne, de jöjjön amit a legjobban tudunk:

Ulisses Charger DIY otthoni elkészítés:


Aki kicsit is ismeri az alapanyagokat az egyből látja, hogy ezt otthon magadnak akár a töredékéből ki tudod hozni.Annyi változtatást eszközöltünk, hogy a sima L-karnitint Acetil-L-Kartinin-re cseréltük, ami egy drágább, de jobban hasznosuló forma, cserébe kevesebb kell belőle jóval.
Másik változtatás a C-vitamin mennyiségében volt, itt megemeltük 1000mg-ra a 211mg-ot 100g termékre nézve. Ez nem tétel kb. 8ft.


Ahogy látjátok ugyan annyi pénzből kb. 2,5x annyit tudsz elkészíteni otthon magadnak - ráadásul ennél a terméknél mivel összesen 5 összetevőről beszélünk, így a kevésbé rutinosak is kikeverhetik könnyedén!

Ulisses Charger FeherjeBlog edition recept:

 

42% Maltodextrin, 42% Waxy Maize (kukoricakeményítő), 10% BCAA, 1% C-vitamin, 1% ALCAR (Acetil L karnitin).

Amint látjátok a szénhidrát arány eltér picit, a Biotech 77%-ot ad a két szénhidrát részarányára, ez csak azért furcsa, mivel 79g szénhidrát van a termékben és a többi összetevő ch tartalma elhanyagolható, illetve az a 77% szénhidrátnak nem 100%-a szénhidrát tartalom, hanem inkább 90% körüli (értsd: 100g malto+kukoricakeményítő az nem 100g szénhidrát, hanem inkább 85-90g), így nálunk ezért 84% összeadva a két szénhidrát.

Verdikt

 

Az ár kapcsán fontos megjegyezni, hogy listaárakon számoltunk a Myprotein oldalán, mivel ott könnyű alapanyagokat beszerezni por formájában - egy egy akció keretében a fenti kilóár inkább 2000Ft-os nagyságrendhez közelít, így ez a termék abszolút nem ajánlott kategóriába került.
Ha nem akarsz kevergetni otthon és ilyen összetevőket keresel, akkor pedig ott a Pro:Long közepesen jó áron, a saját és a Charger ára között.

FeherjeBlog

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánljuk zárt Facebook csoportunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]