Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Mondhatni már szokássá vált a blogon, hogy csak időszakosan jelennek meg cikkek - de őszintén teljesen máshova terelődött a hangsúly - hamarosan tényleg egy újdonság érkezik, amihez van egy pici köze a blognak is, mivel ebből nőtte ki magát és új gondolatokkal, emberekkel mögötte fut majd tovább a projekt - ahogy a blog is. Nem vész el, csak átalakul :) Vegyünk ezt a cikket az első ilyennek.

Hogy megmaradjon a megszokott formátum, hoztunk ismét egy terméktesztet nektek. Nem friss a termék, már pár hónapja piacon van, de sajnos a cégek nem bombázzák a piacot igen újdonságnak számító termékekkel - de erről majd még talán egy másik cikkben. Mivel ilyen sokat kellett várni, ezért kipróbálni is sikerült a termékeket tasakos kiszerelésben (nem, nem ingyen kapta a blog).

Myprotein PhaseTech™


Myprotein nyár vége felé dobhatta piacra a PhaseTech technológiával készült termékeket, amelyet egyenesen a "a sporttáplálkozás következő generációjának" nevezett. Három terméket dobtak piacra: The Pre-Workout+, The Whey+ és a The Amino+. Első ami feltűnik, hogy végre normális dizájnt kaptak a termékek - ez a Myprotein zacskók után tényleg plusz :) Egyszerűen csak jól néz ki a doboz.
De technológiailag tényleg új dologról beszélünk?

Myprotein Phasetech termékek



Mit tud a PhaseTech technológia?



A lényege annyi, hogy a Myprotein leliszenszelt egy technológiát - nem találtuk meg a céget aki gyártja - ami fokozatos felszívódású koffeint és aminosavakat készít.
Az oldalukon található infók szerint egy folyékony burok van a formula összetevői körül és így valósul meg a lassú, folyamatos felszívódás.

Na de várjunk csak, ilyen termék már volt a Myprotein-nek korábban is nem? De - Delayed Caffein kapszula néven futott talán pár éve, de már nem lehet kapni, ahol a koffein hasonló gyöngyökbe volt és folyékony közegben. Így koffein téren nem mondható ez újdonságnak, aminok terén viszont még nem láttunk hasonlót - de ettől még lehet jó?
PhaseTech technológia
Forrás: myprotein


Tényleg hasznos ez a technológia, van értelme?


Valahol igen, valahol nem. Nézzük sorba a termékeket:

TheWhey+

Thewhey+

Összetevőkre nem rossz termék, lényegi hatóanyagok: Tejsavófehérje Izolátum, GroPlex(Hidrolizált Tejsavófehérje, Micelláris kazein), PhaseTech™ gyöngyök (BCAA (Leucin, Izoleucin, Valin), L-Leucin, L-Glutamin , Myzyme (Enzim keverék)
Ebből jól látjuk, hogy egy kevert nagyon nagy részben gyors és egy kevesebb lassú felszívódású fehérje van benne, ami nem rossz párosítás - de ehhez adni PhaseTech BCAA gyöngyöket nem tűnik nagy újdonságnak. Mivel BCAA-t alapból is tartalmaz a termék és edzés után pár órán belül ideális esetben szilárd táplálékhoz is jutunk, így nem indokolt a lassú felszívódású BCAA. Normál BCAA felszívódási ideje (szabad formában) olyan 15-30perc. Persze elméletileg ha hosszabb ideig viszünk be főleg leucint akkor tudjuk fokozni a fehérje szintézist, de ahogy írtuk - ez már alapból megvalósul a fehérjében lévő aminok miatt - ami lassabban szívódik fel alapból is.
A fehérjét sikerült megkóstolni is tasakos verzióban - az kis amino gyöngyök elég idegesítőek, mivel ugye ezek nem oldódnak fel és a fele benne marad a shakerben, ki kell öblíteni 2x és meginni, hogy legyen értelme a lassú bcaa-knak.

Így összességében, ennek a terméknek nem látjuk sok értelmét. Ha ilyet akarsz, akkor válaszd helyette mondjuk a sima TheWhey fehérjét (a plusz jel nélkülit) és kapsz egy minőségi keveréket, emésztőenzimekkel és elég jó kis ízekkel. Ha sokáig nem tudsz enni edzés után, akkor pedig inkább válassz egy komplex kevert fehérjét, mint pl. a Total Protein-t ami 7 fehérjéből készül.

TheAmino+


TheAmino+
Lényegében egy EAA termékről beszélünk pár extra aminosavval (mint taurin) és extra hatóanyagokkal, mint az Ashwaganda, AstraGin és BioPerine (a 75mg C-vitamint inkább hagyjuk, az csak mutatónak van benne). Edzés alattinak írják, összetevők alapján azért egy light-os edzés előttinek is elmegy. Utóbbi hatóanyagok segíthetnek a pörgetésben, zsírégetésben (bors és erős paprika kivonatok egy része), így nem rossz párosítás, viszont megint az a kérdés, hogy jobb-e mint egy sima amino termék, mint pl. a cégen belüli TheAmino Energy.
Az egyetlen pluszt amit látunk benne szintén a PhaseTech BCAA gyöngyök - adagonként összesen 6g.
Majd erről lehet írunk is egy cikket, hogy miért is jobb az EAA, mint a BCAA, így az alap gondolat jó - de továbbra is szkeptikusak vagyunk a lassú felszívódású Leucin értelme felől. 3g leucin van benne 20g-os adagonként, ami egy tényleg hatásos mennyiség, de hogy mennyit is tesz hozzá az, hogy ez lassan szívódik fel az elég kérdőjeles.
Elviekben, ahogy írtuk már a fehérje szintézist tovább meg tudja magasan tartani, mint a sima leucin, de ha normálisan és rendszeresen fehérjeforrást viszel be, akkor ez elveszti az értelmét, főleg ha edzés után iszol egy fehérje turmixot is. Nem ajánlott termék.
Így edzés előtti/alattinak a már említett TheAmino Energy egy jobb választás.

Egy esetben lehet mégis értelme a terméknek, ha mondjuk nagyon hosszú edzésekre készült (több óra) vagy állóképességi sportoló vagy. Ebben az esetben edzés alatti terméknek jó választás, mivel itt ténylegesen van értelme a hosszas felszívódásnak, de azért valljuk, be az emberek 98%-a nem edz 1 óránál hosszabban.

The Pre-Workout +


Végére hagytuk a legjobbat - ennek tényleg látjuk értelmét és ezt sikerült tesztelnünk is. Erről kijelenthetjük, hogy a Myprotein és talán a piac tényleg legütősebb/leg innovatívabb edzés előttije lett!
Az összetevők nagyon jók, tényleg hatásos hatóanyagok vannak benne nagy adagban, mint pl. 6g Citrullin, Betain, 1g acetil-l-tirozin, illetve sok más izgalmas összetevő, mint a VASO6 zöld tea kivonat vagy az Alfa GPC ami egy elég jó serkentő - gyógyászatban is használják Alzheimer betegeknél és sztrókból felépülőknél hatásosan - és végre nincs benne kreatin!
A gyártóknak el kellene felejteni már - semmi értelme nincsen a kreatin edzés előtti bevitelének, kivéve ha azt naponta szeded. Sőt kutatások már azt is kimutatták, hogy edzés utáni shakeben a leghatékonyabb a kreatin.

De jön a lényeg, a PhaseTech koffein!
Aki használt már magasabb koffeintartalmú edzés előttit az tapasztalhatta, hogy a hirtelen magas koffeinbevitelnek van jó hatása, de egyben rossz is. Hirtelen nagyon meg tud dobni, és akár túl is tud pörgetni, ami nem éppen egy jó dolog. Ezért a fokozatosan felszívódó koffein egy hihetetlen jó "találmány" a termékben.
Tényleg nem pörget meg edzés elején annyira, mint mondjuk 300mg koffein alapból, de mivel egész edzés alatt kitart ezért nagyon kellemes termék. Azért ne felejtsük el, ez is összesen 300mg koffeint tartalmaz, így erre se érdemes rászokni, de heti egyszeri bevetésre abszolút ajánlott termék!
Persze az érzés miatt ebbe is raktak beta-alanint, amitől a sok laikus érzi, hogy hat a cucc és bizsereg mindene - ez az egy összetevő kihagyható lenne belőle.
Erre tényleg azt tudjuk írni, hogy megéri az árát, próbáld ki tasakos verzióban ha éppen van az oldalon - szerintünk nem fogsz csalódni. De mint tudjuk, az edzés előtti tényleg egy olyan dolog, amit ki kell próbálni, mivel mindenkinek más jön be.
Ízekre lehet picit édesek, valószínűleg a keserű összetevőket kellett ellensúlyozni, de 3-5dl vízben keverve kellemes már. További javaslat, hogy próbáld először fél adaggal (9g) ha nem vagy még nagyon hozzászokva az ilyenekhez, meg fogod érezni.

Végszó


Összességében, ahogy láthattátok nem vagyunk elájulva a PhaseTech technológiától, de megvannak a felhasználási lehetőségei és előnyei az amino termékeknek is állóképességi sportoknál. Ellenben az edzés előtti ThePre-Workout+ terméket nagyon tudjuk ajánlani egy kipróbálásra és nem is kapható nagyon hasonló a tápkieg piacon.


Ha tetszett a cikk és hasznos volt, oszd meg másokkal is!
Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]