Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ti kértétek ezt a témát is, hogy "hogy hogyan lehetne a körülöttünk lévőket, családtagokat a leghatékonyabb módon rávezetni az edzésre, egészséges táplálkozásra, életre? Tapasztalataim szerint az "erőszak" nem vezet sehová, célokat, kitartást, motivációt meg sajnos nem tudok nekik kölcsönözni."

Ez mind igaz! :)

Véleményem szerint ezeket tehetjük meg, az erőltetés nélkül:
  1. Példa: Ha hiszitek, ha nem, a legtöbb ember példákat követ, a gyerekek meg mindenképpen. Tehát ha szülő vagy és gyerekeid azt látják rajtad, hogy annyira fontos az étrendedben a csoki/süti mint egy alma, akkor ne várj csodákat később se, max reménykedj, hogy okosabb lesz nálad és hamar benő a feje lágya... De ha azt látja, hogy neked fontos az edzés akkor neki is fontos lesz (de vigyázz mert ez az élet összes többi területére is igaz, ha azt látja, hogy dohányzol, iszol...DE ha segítesz az embereknek, nem trágárkodsz...stb. téged fog "utánozni".)

    Ha viszont csak simán a környezetedet akarod "rávenni", akkor csak mond el, hogy te milyen pozitív hatásait tapasztalod, egy idő után érdeklődni fognak, hogy hogyan is csinálod, hogyan van több energiád...stb.
  2. Csinálj nekik finom egészséges kajákat. Sok emberben az a tudat él, hogy az egészséges ételek nem finomak, pedig aztán rengeteg finom recept van, még sütikből is. Lehet ha rácáfolnál, megváltozna a véleményük.
  3. Edzetek együtt: Lehet valakinek csak az hiányzik, hogy valaki melléálljon és segítsen neki, motiválja / noszogassa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]