Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Mivel jómagam hála Istennek nem vagyok tej / laktóz...stb. semmi érzékeny, ezért sose merült fel bennem, hogy lecseréljem a jól-bevált tejsavó fehérjét növényire, mert ugye nem is nagyon éri meg, mivel biológiai értéke nem az ugyan olyan, illetve izom építésre se annyira jó mint egy tejsavó fehérje. Felszívódása is lassabb (némelyiknek), így edzés után nem javasolt annyira, na de mit tegyen az ember, ha nem bírja a tejsavó fehérjét? Én még mindig azt mondom, nézzünk körül a tojásfehérjék, marha fehérjék körében. Ha semmi nem jön be, na akkor jöjjön a szója és társai.

Sokak félnek a génmódosított növényektől, és épp ezért a szója fehérjétől is. Érdekes, de az itthoni gyártóknál nem nagyon van erről infó. A Myproteinnek van tanúsítványa, hogy GMO free szója...stb. alapanyagokat használnak. Ez se egy utolsó szempont.

Mivel nem akarok túlságosan belemászni a témába, mert nincs tapasztalatom nagy részükkel, beszéljenek a számok:


Talán többet ismertek is már, beszélek arról amit talán nem ismertek.

Myprotein - Szója fehérje izolátum: a neve árulkodó semmi extra, magas fehérje tartalom, minimális mással. Glutamin tartalma kiugróan magas.
Myprotein - Borsó fehérje izolátum (Pea Protein Isolate): gondolom most csak kamillázol, hogy ez mi. Igen, borsó fehérje, na de nem a zöldborsó, hanem sárga. Olcsó, jó a fehérje tartalma, jókat írnak róla, de azért az ízével óvatos lennék mivel natúr. Egy ízesítőt érdemes beszerezni mellé! Állaga miatt inkább sütéshez jó.
Myprotein - Barna rizs fehérje: barna rizs fehérje, na erről nem sokat tudok, meg, hogy ki találta ki, de biztos jó ha már ennyiért adják. Vélemények alapján jó választás lehet.
Myprotein - Vegan Blend: Ez egy keverék, Brown Rice, Pea, Hemp keverék. Sajnos Magyarországon ez nem forgalmazható termék a kendermag fehérje miatt. Ha valahol mégis látsz ilyet az illegális.

Többi gyártó bedobja az ámítós trükköt, hogy tejsavót is tartalmaznak... jah, kb. 100g 1,5g, hogy ráírhassák. (Bírom az ilyet, kb. hasonló kaliber mint a tömegnövelőknél ráírják, hogy Vitargo. Egyiknél kiszámoltam 1g/100g van benne kb.)

Másik érdekes termék a Power Track termékei. Szinte ugyan az az áruk, úgyhogy mindenképpen a PowerSoy-t választanám a kettő közül.
A Power Pro és a Power Protein pedig szinte ugyan az. Kettő közül a Power Pro-t érdemesebb választani.
A Scitec SoyPro-ja elég olcsó, de az a magas cukortartalom nem biztató, aminosav profilja sem a legjobb. Valószínű nem véletlenül ilyen olcsó.


Végső konklúziót nem szeretnék levonni, bár árversenyben a Myprotein Pea Isolate nyert, de mivel nem vagyok vega, én maradnék a tojásfehérje mellett.
Lényegesen drágább (5.000Ft körüli), de 86% fehérje tartalom kb. 0 zsírral és minimális szénhidráttal... Valahogy a csirkék szimpatikusabbak :) Illetve a biológiai értéke is jobb sokkal!
Persze mondhatod, hogy ott a tojás, minek vegyél tojás fehérjét. Hát számold ki mennyi tojást kell megenned, hogy bevigyél 30g fehérjét....elárulom kb. 250-300g csak tojásfehérjét:) Az elég sok tojás (10 feletti) tehát egy adag 300ft+ ba jönne ki.
Na ugye, hogy olcsóbb a fehérje (190Ft körül van) :)

10 megjegyzés:

  1. Jó a cikk, bár a Power Pro-t 11400-ért már meg lehet venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Igen, A myprotein termékeit is 15-25%-al olcsóbban mindig. De mindenhol a gyártói árakat írom, amit bárki bármikor elér.

      Törlés
  2. Nagyon jó a cikk,és az egész oldal de előzőnek igaza van télleg meglehet 11 390.- Ft venni:) de sok sikert a többihez és tetszik az oldal!

    VálaszTörlés
  3. A növényi fehérjék nem teljes értékűek sajnos. A borsófehérjében kevés cisztein és metionin van. A rizsfehérjével keverve azonban ez már kiküszöbölhető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én ahogy írtam is, ha valaki nem laktóz/tej érzékeny annak én sose ajánlom... még mindig a whey a legjobb, és legteljesebb értékű fehérje a piacokon!

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Esetleg felvehetnéd a listára a Sunwarrior proteinjét is!
    http://www.sunwarrior.com/product-info/warrior-blend/

    Nagyon jó protein...aki növényiből akarja, annak ez a legjobb sztem...bár kíváncsi vagyok a véleményetekre is.
    Elvileg teljes amino lefedettség is van...de ott a lista, tessék megnézni :-)
    Mondjuk ami a promo szövegben van, hogy "it tastes phenomenal"...ehhh...hát ezzel tudnék kötekedni...:-)
    De egy hét alatt megszoktam, aztán már le se tudok róla szokni...:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, de miért vegyem fel, amikor, 1. senki nem ismeri itthon rajtad kívül. 2 én sem ismerem 3. iszonyat ára van 45$/kg

      Törlés
  5. Szia, tudom, régi a bejegyzés, de az absorice fehérjét is felvehetnéd a listára...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, most láttam a kommented :) Hát sok értelmét nem látom, 9ezer Ft/kg-ja egy növényi fehérjének? Nem kommentelem inkább... ennyiést laktózérzékenyek is profi fehérjéket vesznek.

      Törlés

Bottom Ad [Post Page]