Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Kicsit megfordítottam a sorrendet, mert már Leucinról írtam. A BCAA-k aminosavak közül az egyik legnépszerűbb kiegészítőnek mondható. Rengeteg féle, fajta van belőle, de lényegét tekintve mind ugyan az: 2:1:1 arányban Leucin, Isoleucin, Valin. (3 aminosav)
És akkor a gyártók okoskodva, ígyrakják, úgyrakják...

Nézzük is gyorsan a hagyományos BCAA-kat, és utána rátérünk a szerintem jobbakra :)

13 terméket néztünk meg íme:
Scitec - BCAA Express
Scitec - BCAA-X
Scitec - BCAA 6400
Scitec - BCAA 1000
ON - BCAA 5000 powder
ON - BCAA 1000 Caps
Biotech - BCAA 3D
Biotech - BCAA+B6
Fullforce - BCAA+B6
Myprotein - BCAA
Myprotein - iBCAA
Myprotein - BCAA 1500
Myprotein - BCAA Plus

Katt a nagyobb képért


Rutinos olvasók talán már maguk is tudják, hogy sose a kilóárat kell összehasonlítani, hanem a valós hatóanyag tartalmat!

Vélemény:
Scitec termékek: BCAA Expressz elég jó árban van, itthon mindenképpen ez a nyerő, a többi felejtős. BCAA-ból kapszulás terméket? Minek? 5g-nál kisebb mennyiségben kb. felesleges vele foglalkozni, ehhez meg kb. 6-7 tablettát kéne bevenned, ráadásul dupla annyi minimum.
Persze a BCAA 1000-ben hozzáadtak B vitaminokat, na de kérlek, akkor már valami normális mennyiséget. Ez szintén az a kategória, hogy na mi ezt is raktunk bele, mutatóba jó.
Optimum Nutrition: Egy szóval tudom jellemezni: DRÁGA. Soha nem venném meg kategória. Persze 5g-ra nézve még nem is olyan durva szám, ha de nézzük meg a kiló árat :D Majdnem 50ezer Ft egy kiló BCAA-ért? Nembaj, Amerikát majmolóknak jó lesz, úgyis megveszik :) (Kb. ez lehet az üzleti tervük)
Biotech - BCAA 3D felejtős. BCAA+B6-nál maga a termék nem mondható rossznak, bár B vitamin megint mutatóban van benne, de legalább beleraktak egy kapszulába 1g bcaa-t. De még mindig Drága.
Full Force: Nincs értelme, akkor már inkább a házon belüli Scitec olcsóbb terméke. De ha mindenáron kapszulásat akarsz, akkor ez a legolcsóbb.
Myprotein: Alap porból 2 félét írtam, mert van nekik ízes meg natúr, illetve iBCAA is ami instatizálva van, tehát, ha az a terved h edzés közbe iszogasd a vizedben, akkor az iBCAA-t ajánlom vagy az ízesített simát. Ha csak shakebe, turmixba pluszba, vagy csak ledöntöd egy pohárban...stb. akkor jó a sima natúr is. Árban ugye a sima por alapú verhetetlen.
Kapszulásak már nekik is drágábbak, viszont itt végre van értékelhető mennyiségű B6 vitamin. itt már legalább nem csak mutatóban van :) Tehát ha kapszulásat akarsz, amiben van normális mennyiségű B vitamin is, akkor ez a legjobb.

NA de most jön a kedvenc rész :)
Ahogy a Leucinos cikkben is írtam, ezek mind szép és jó, de kb semmi értelme. Csak magában leucinnak több értelme van, de ha már BCAA-t akarunk, gyártók is elkezdték csinálni a 8:1:1 és 4:1:1 arányú BCAA-kat, igen a leucin javára.



Vélemények:
Scitec nemrég dobta ki ezt a BCAA komplexet, mondhatjuk de király, 8:1:1 arányú végre valami normális termék, DE viszont azt nagyon nem értem, hogy 1g porban miért csak 0,5g valós Bcaa-van. Vagyis értem meg tudom, ízesítés...kutyafüle...stb.
Ismét megjelenik a kedvencem, de most még jobb. 12,5mg Glutamin??? WHAT? Ezzel most mihez kezdjünk? Glutaminnak is min. 5-10g-os adagokban van értelme. Persze a gyártó adagnak 10g-ot ír, amiből már kapaszkodj meg 125mg Glutamin van :O De tegyük fel van értelme. Akkor se indokolt az ár ilyen mértékű megdobása.
PharmaFirst: Ugyan azt tudja mint a bcaa complex, kicsit olcsóbban! Akkor már inkább ez.
Myprotein: Ők is piacra dobták a 4:1:1-es bcaa-t. Nincs semmi extra, de legalább az ár elfogadhatóbb a többihez képest!


És most jön az én javaslatom, a lényeg:
Ebben az egészben csak az a vicc, hogy leucinnal dúsítják a termékeket, de még drágábban adják, közben meg a leucine olcsóbb mint a bcaa egyben =) Jó mi? :) Beleraknak egy olcsóbb összetevőt és eladják drágábban :) Persze meg kell fizetned a kutyulás költségét, na meg hogy ők most feltalálták a spanyol viaszt a 8:1:1-el :)
És most vess egy pillantást a Myprotein termékekből kikevert saját 8:1:1-es Bcaa-ra. Igen most lehet tátogni :) 3ad áron mint mondjuk a Scitec terméke!
Fogsz egy sima BCAA port és összeöntöd Leucinnal a megfelelő arányban (0,8 rész bcaa-hoz 1,2rész leucine)

Persze mondhatod, "de hát ebben nincs B6 vitamin, meg Glutamin". Rendben, akkor veszel hozzá egy Myproteines Vitamin B complexet, amiben mindenféle B vitamin van, Illetve egy 250g-os glutamint és hozzádobsz mondjuk 1g-ot adagonként. Ezek a lépések adagonként olyan plusz 15Ft-ba kerültek összesen és közben meg egy sokkal jobb terméket hoztál létre.
És persze az összes árat alap áron számoltam, nincs levonva semmilyen kupon kedvezmény :)

Van még kérdés? :)

De ha eltekintek a briliáns "receptemtől" akkor meg ismét azt tudom mondani, amit a leucinos cikkben írtam. Ha BCAA-t akarsz és mellette fogyasztasz valamilyen tejsavó fehérje koncentrátumot vagy izolátumot, akkor vegyél Leucint csak! (sokkal olcsóbban kijössz)

Remélem tudtam segíteni ;)

Érdekel még több termék összehasonlítás? ITT találsz még.
Segítség kéne rendelésben? Link
Érdekelnek a legújabb kupon kódok? Link

Vagy csak simán használd a fenti NAGY menüpontokat és szépen el tudsz navigálni a blogban téma szerint ;)

FeherjeBlog



2 megjegyzés:

  1. Kedves FehérjeBlog!

    Olyan kérdésem lenne, hogy ha nem fogyasztok semmilyen fehérje készítményt, akkor is elég-e csak a leucin fogyasztása. Saját testsúlyos edzés előtt tisztán, 7-8 gr megy a kulacsba. Vagy esetleg jelen esetben érdemes lenne kikeverni egy 8:1:1-et?

    Válaszotokat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Azért van előnye a izoleucinnak és a valinnak is, nem véletlenül esszenciális aminosavak. Így igen, egy 4:1:1 vagy 6:1:1 már jó választás. 6:1:1-et ugye könnyű kikeverni - 1-1kg bcaa és leucin.

    VálaszTörlés

Bottom Ad [Post Page]