Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Hogy miért írok a termékről véleményt? Mert ez folyik a csapból is...óriásplakátok, rádió, Kucsera Gábor...stb. (mondhatjátok, heh, elérte a hatását a reklám, még én is írok róla :P )

Pár gondolat előjáróban :)
Szerintem a Biotech nagyon jól tette amit most csinál, hogy rámegy inkább a "lakossági", hobbi sportoló emberekre, akiket nagyon nem érdekel, hogy milyen IFBB, fitnes, testépítő...stb. sportolót támogatnak vagy sem. Számukra ők csak szteroidhuszárok, akik mint mind tudjuk felfújják magukat, azt kidurrannak ha abbahagyják..heh :P De ha meglátják, hogy húú egy magyar, világ és európabajnok is ezt "szedi" ? Nah az már nagyon frankó!
Ez szerintem egy jó húzás volt, főleg, hogy a Scitec-el nehezen tud versenyezni itthon a "hardcore gyúrosoknál" akiket nagyon hajt a csorda szellem, és amit többen használnak, meg amit többet lát, azt használja a nép. Persze van a Biotech-nek is a Brutal vonal, de szerintem azzal se tudnak nagyon labdába rugni...

Persze ezek csak a saját gondolataim, bármiféle egyezés a valósággal a véletlen műve :)

Ezt a képet látjátok mindenhol a városokban :)
Nah de nézzük a terméket!
Első dolog ami nekem feltűnt, hogy végre leírják a pontos összetevőket! Piros pont a Biotech-nek :)
Nem tudom minek köszönhető ez a csoda, hogy felhagytak a "csoda mátrixok" használatával, de szerintem így szívesebben megveszik az emberek, ha tudják, ténylegesen mi van a termékben! (amúgy én ezt tuti előírnám jogszabályba, hogy így kelljen minden terméknél)

Nézzük is az összetevőket:
45% tejsavó fehérje koncentrátum, 25% tejfehérje koncentrátum, 15% hidrolizált marhafehérje koncentrátum, 10% glutamin peptidek, 5% 3:1:1 arányú BCAA

Elkezdi olvasni az ember...jó, jó, jó...marhafehérje? MINEK?
  1. Laktóz érzékenyek ezt a terméket úgyse ehetik, akkor minek belerakni? Persze tudom, hogy ez is most egy új divat, de hagyjuk már! Ha nem vagy laktóz érzékeny semmi szükséged rá.
  2. Előállításilag kissé kétes a marha fehérje, de tegyük fel, minden ok. Akkor se jobb mint mondjuk a tejsavó fehérje koncentrátum. És itt most megint nem a BroScience-ről beszélek, hogy "a haver aztmondta". Semmilyen kutatás nem bizonyította, hogy bármiben is jobb lenne, mint a tejsavó fehérjék...vagy hogy egyáltalán megközelítené, főleg hogy nagyrésze kollagén/zselatin. Hajadnak ízületeknek jó. De arra inkább vegyél valami mást ;)
  3. Sőt inkább az ellenkezőjéről keringenek a hírek, mivel nagyon drága egy hús hidrolizálása és hogy elérjék a por formát, nem kell abban az álomvilágban élni, hogy a jó kis marha hátszínből készítik :) Igen jól gondolod, abból a maradékból csinálják, amit már nem lehet eladni.
  4. Ha marha fehérjét akarsz, vegyél marha fehérjét külön...nem kell keverni mással
Glutamin peptid jó, BCAA jó, bár hogy miért épp 3:1:1 arányú azt szerintem sose tudjuk meg (biztos mert, hogy ilyet még nem gyárt senki)  :)

Tápérték 100g-ban:
Fehérje: 73g
Szénhidrát: 12g
Zsír: 5,9g
Azaz nem egy diétás fehérje, de ezzel nincs gond szerintem, inkább azzal, hogy ebből a 73g fehérje tartalomból 10g a hozzáadott glutamin és 5g a bcaa azaz 58g marad a többire.

Konklúzió:
Ezzel a bevezető 4995Ft/kg-os árral, itthon!!! egész jónak mondható, de amint felmegy az ára, el is lehet felejteni. Ha itthon kéne vásárolnom elgondolkoznék rajta, bár ahhoz túl kéne lépnem ezen a marha dolgon...de nem megy bocs :)

Bónusz! :)
Persze nem lennék én, ha úgy lezárnék egy ilyen cikket, hogy nem próbálom meg összerakni itthon alapanyagokból, úgyhogy nézzük, mennyi is az annyi.
Bocsássátok meg, de a marhafehérjét kihagytam belőle, és helyette a sokkal jobb minőségű Tejsavó izolátumot raktam a pakkba.

Összetevőim:
45% Impact Whey Protein
25% Milk Protein Smooth
15% Impact Whey Isolate
10% Glutamin Peptid
5% BCAA (4:1:1)

Tápérték 100gban:
Fehérje: 72,4+15=87,4g
Szénhidrát: 4,4g
Zsír: 3,5g

Úgyhogy, kicsit odavertem összetételben, és még jobb is lett a végeredmény! Ízesítés gyanánt meg választhatsz a több mint 20 ízből...

És mindez alap! lista áron kijön olyan 4000Ft/kg árra, ebből leveszem az alap kedvezményeket amik szinte mindig elérhető (pl. 20% kedvezmény) Akkor már 3200Ft/kg körüli árnál vagyunk.

Persze ezért az árért, otthon kell vele foglalkoznod egy 10 percet, amíg egy mérlegen összekevered a hozzávalókat és hát együtt kell élned azzal a gondolattal, hogy olcsóbban megcsináltál egy jobb terméket...

Nehéz az élet... :)

Többi összehasonlítós cikket itt találjátok: LINK


FeherjeBlog


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]