Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Sokszor felmerül a kérdés, miért jó az, hogyha magamnak kevergetem otthon össze a számomra szükséges táplálék kiegészítőket. Nézzük a megoldást, a teljesség igénye nélkül :)



Mit értek natúr termék alatt?

- Vagy olyan terméket ami nincs ízesítve, színezve..stb.
- vagy olyat, amiben csak egy összetevő van.




  1. Olcsóbb! Magyar embernek ez nem utolsó szempont. Ha hiszed, ha nem, olcsóbban jössz ki ha magad "keversz" egy edzés utáni turmixot fehérjéből+szénhidrátból+amit akarsz, vagy egy ízületvédőt...stb. Sokak számára ez az indok elég is lenne, de azért nézzük tovább :)
  2. Egészségesebb! Hogy miért? A nem natúr termékekben ugye különböző ízanyagokat használnak, édesítő szereket..stb. Persze itt van ami "egészségesebb" mint a többi, de azért a legtöbb ember megpróbálja ezeket is elkerülni...
  3. Tudod mit eszel! Persze a gyártók elvileg ráírják mi van a termékben, na de hogy miből mennyi azt sokszor már nem. Ugye nem kell mondanom mennyire szeretjük a sok gyártó által használt "mátrixokat" amiket levédetnek, de hogy miből pontosan mennyi van benne az titok...(és reméljük, hogy más pluszba nincs benne).

    Persze sokat elárul a sorrend, ahogy leírják az összetevőket, ami elöl van abból van a legtöbb benne (elvileg). És nem meglepő, a legolcsóbb összetevő van az első helyen, a legdrágább meg az utolsó.
    Pl. tömegnövelőknél fordul elő legtöbbször, hogy összetevők: dextróz......vitargo, és persze mindez egy mátrixban. De az már mindegy hogy 100g ból csak 1g vitargo, ők nem hazudtak semmit, de cserébe ráírhatják, hogy 100 fajta szénhidrát van benne, és még vitargo is. Azt meg már senkit nem érdekel, hogy mennyi :)
    Persze, hülyék lennének a gyártók elmondani a pontos adagokat, mert akkor egyértelmű lenne, hogy otthon ugyan azt kikeverve sokkal olcsóbban kijössz.
  4. Biztonságosabb! Ez mondjuk összefügg a 3.-al, de főleg az edzés előtti pörgetőknél vigyáznék vele, főleg névtelen gyártók, csoda termékeivel. Tuti nem venném meg, amikor azt se lehet tudni pontosan, hogy mi van benne...meg miből mennyi, annyit nem ér az egész, és ugye mint tudjuk, csodatermékek nincsenek! :) Ha mégis szeretnél valami pörgetőt, biztonságosabb ha megveszed az összetevőket, kicsit olvasgatsz és kiokosodsz a témában.
  5. Nehezebben tudnak átverni! Ha már láttál valamiből natúrt, azt elég könnyen meg lehet különböztetni állagra, ízre, kinézetre a többi terméktől. Ha viszont valami már össze van keverve, ízesítve van...stb. ember legyen a talpán aki megmondja, hogy ez és ez az összetevő van benne...vagy valami egészen más.
  6. Testre-szabható! Ez egy óriási előny. Tegyük fel van egy edzés előtti pörgető. Lehet, hogy nagyon jó, de neked a koffein semmit nem használ. Akkor minek legyen benne? Vagy érzékeny vagy a taurinra...sorolhatnám. Mivel nincs két ugyanolyan test, ne várjuk már el, hogy egy adott termék mindenkinek jó legyen! Az a legjobb ha saját magadnak összeállítod, és az a tiéd.
    Másik előny, meg tudod variálni az arányokat. Ezt kész termékeknél nehezen lehet megtenni.
    Használod a keverékedet 1 hónapig, rájössz, úgy érzed, több fehérje kéne bele, kevesebb szénhidrát, több hmb, kreatin, vitamin...stb. mert a mostani valahogy nem jött be. Megváltoztatod az arányokat és kész. Egy kész terméknél mi a helyzet? Áhh már megvettem akkor végigszedem...
Remélem sikerült meggyőzzelek az otthoni kevergetésről. Persze macerásabb, ha úgy nézzük...de szerintem bőven megéri! Személy szerint egy dolgot nem kevergetnék otthon, az a multivitamin, arra nincs időm =) De az se lehetetlen :) (de c-vitamint por formájában fogyasztom). Sajnos itthon ezek a termékek nehezen elérhetőek, vagy ha igen, akkor elég kétes eredetűek, a jóska szerezte a haverjának a haverjától, vagy vaterás noname, otthon csomagolt és címkézett csodaszerek, illetve "ipari" dolgok, amiknek oldódása, íze...stb. nem egyezik meg a normál gyártók termékeivel! Ezért nagyon szeretjük pl. a Myprotein-t, mivel szinte csak alapanyagokat árul, vagy ha keveri is a termékeit, ott pontosan fel van tüntetve, hogy miből mennyi és nem mátrixoznak!

Tanácsok rovat többi cikkét itt találjátok


E-mail: feherjeblog@gmail.com
Facebook oldal: FeherjeBlog
Facebook csoportunk, ahol fórum jelleggel lehet csevegni,
megosztani véleményeket, tanácsot kérni...stb: Feherjeblog néven


2 megjegyzés:

  1. Az kimaradt, hogy a lépten nyomon 80%-osnak hirdetett myprotein Impact Whey valójában mennyi fehérjét tartalmaz, főleg az ízesített változatok (jóval kevesebbet)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ezt kérdőjelezi meg? Főleg, hogy a gyártó is leírja, hogy 10%-al is eltérhet a fehérjetartalom az ízesített változatoknál. Ezért jó a natúr verzió.

      Maga a fehérje meg már sokszor be lett vizsgálva, EU legnagyobb márkája, miért akarnának csalni? Egyszer kell lebukni és akkor megy a levesbe az egész. Ezért nem szabad noname gyártóktól venni terméket, mert nekik nincs meg ez a rizikó.

      Törlés

Bottom Ad [Post Page]