Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Utóbbi időben a Biotech USA felkavarta az állóvizet a RTD (fogyasztásra kész ital) piacon és elhozta a Zero Shake protein italukat a kínálatba. Extrának tekinthető, hogy a terméket az ALDI és más üzletek polcain is meg lehet találni, így ezzel is a tágabb közönség felé próbáltak nyitni.
Zero Shake Biotech USA




A hullámot Magyarországon talán a Mizo indította újra a fogyasztásra kész kávékkal, így logikusnak tűnik ha vannak fehérje shake alternatívák - bár lehet jobb lett volna ha protein kávés italt dobnak a piacra? :) Na de térjünk vissza az eredeti témára!
MIZO Kávé italok

Biotech USA Zero Shake

Persze nagy újdonságra nem kell számítani, összetevők között nincsen semmi extra. A termék összetevői (más termékekhez hasonlóan) víz+fehérje+ízesítők,sűrítők, édesítőszerek.
Ízekben a maradtak a csak csokis vonalon: csokoládé, csokoládé-kapucsínó, csokoládé-karamell. Ízre teljesen jó (csoki-karamell a nyerő), mint bármelyik Protein turmix, sűrűsége is megvan a sűrítőanyagok miatt - valami extra ízt viszont szívesen kipróbálnánk belőle.

Fehérjeforrás benne a tejfehérje koncentrátum, ugye ez 80% kazein 20% tejsavófehérje, így inkább egy lassú felszívódású terméknek tekinthető.

Kiszerelésben 330ml pont jó egy adagos kiszerelésnek, szénhidrát és zsírtartalma elhanyagolható. Ára 690Ft, ami oldalon akciósa 656Ft lesz.

De hogy teljesít a konkurenciához képest?

Természetesen hoztunk erre is egy táblázatot! Összevetettük a Scitec és Myprotein termékeivel, illetve fehérjeblog-hoz méltóan megnéztük egy otthon készített verzióhoz is viszonyítva. Jöjjenek a tények:



Konkurencia rövid értékelése

Scitec Protein Smoothie

Scitec Protein SmoothieÁrban nagyon közel van a Biotech USA Zero Shake-hez, egyetlen lényegi eltérés talán a cukortartalom miatt van, de ne feledjük el, hogy a két termék különböző. A Scitec terméke ténylegesen egy smoothie-hoz hasonlítható, mivel összetevői között is gyümölcsleveket találunk, ezért gyümölcsös ízeket is. Egyszerűen más a kettő. Zero Shake inkább egy tejitalhoz hasonlítható.
Árban a két termék ugyan ott van, Scitec terméke picit olcsóbb ha a tiszta fehérjetartalomra vetítjük az árat.

A fehérje forrás tejsavófehérje koncentrátum benne, így ez gyors felszívódásúnak tekinthető (ami ugye kb. 1-1,5 órát jelent).
Ha gyümölcsösebb ízekre vágysz és főleg edzés utáni gyors fehérjét szeretnél, akkor ez egy jó választás.

Myprotein Protein Shake Zero

Myprotein Protein Shake Zero Pro Milk 50
A Protein Shake Zero már évek óta a piacon van, régebben más neve is volt (az oldalon még látszik a Pro Milk 50 - az 50g fehérjére utalva). Ez szintén tejital jelleggel bír, fehérjeforrás szintén a tejfehérje koncentrátum benne egy minimális whey proteinnel, makrókat nézve a fehérjetartalomban van előnye, mivel magasabb.
Ára magasabb egy üvegre nézve, de ez a 500ml-es kiszerelésnek köszönhető. Az 50g-os fehérjetartalom egy flakonban kicsit soknak tűnik az átlag embernek mondjuk edzés utánra, de ha napközben megiszogatjuk akkor nem rossz ez sem. Ízre ez is finom, szinte ugyan olyannak mondanánk mint a Zero Shake-t.

Myproteinen a megszokott nagyobb akciókkal szerezhetjük be, így árban nagyságrendileg 25%-al olcsóbb mint a társai, illetve a fehérjetartalomra vetített ár is 20%-al alacsonyabb a Biotech Zero Shakehez képest.

Ha nagy kiszerelést keresel és picit alacsonyabb árat, akkor ez a te választásod.

Myprotein Protein Water

Protein water - fehérjés víz
Érdekességnek raktuk be ide, szénsavas üdítő fehérjetartalommal (500ml-ben 15g fehérje) és 0g zsír és szénhidráttal, így ez az ideális diétás választás. Kalória tartalma is minimális, így bármilyen étrendbe belefér az tuti. Kilóára olcsóbb mint a többi, de sajnos ha a fehérjebevitelünk fokozása a cél, akkor ennél drágább választásunk nincsen. Brutál drága ebből bevinni 25g fehérjét.
Poén termék, de tipikusan indokolatlan. Igyál vizet és ha kell igyál egy turmixot ;) Nem ajánlott - költsd másra a pénzed inkább.

És jöjjön amit mindenki várt...

Saját, otthoni DIY turmix

A recept roppant egyszerű. 30g Impact Whey Protein és 300g (ml) víz. Ízesítést szabadon választhatod kb. 50 íz közül, összekevered és meg is vagy. Ennek ára bőven 200Ft alatt van, de ha bármilyen tasakos fehérjét használsz még akkor is 3-400Ft alatt vagy könnyedén.
Kiló ára földbe döngöli az ellenfeleket és a 25g tiszta fehérje áránál láthatjátok, hogy mennyire is olcsó fehérjeforrás a protein por (erről írtunk már egy cikket).
Makrókra is ugyan azt kapod, így ebben sincsen nagy különbség. Persze egy shakert összekoszolsz és kb. 30mp elkészíteni, de cserébe ugyan annyi pénzért 4-5x annyit ihatsz belőle :)

Verdikt

Ebből a példából is láthatjuk, hogy ami el van készítve az mindig drágább. Legyen szó tömegnövelőről, vagy ebédről vagy jelen esetben egy italról - persze ebben nincsen semmi meglepő. A munkát, az időt meg kell fizetni. Kérdés, hogy neked megéri-e?

Ha tetszett a cikk és hasznos volt, oszd meg másokkal is!
Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]