Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Sokan kérdeztétek már, hogy mi alapján lehet megállapítani egy termékről, hogy jó ár/érték arányú-e. Gondoltam nem rossz téma, így végig megyünk a legtöbb táplálék-kiegészítő csoporton, és összehasonlítjuk a népszerű gyártók termékeit (a teljesség igénye nélkül).

Most nézzük a Tejsavó fehérje - Koncentrátumokat (Whey Protein Concentrate)

Persze nem tudunk minden gyártó termékét összehasonlítani, de az alábbiak alapján az általatok talált terméket össze tudjátok már hasonlítani.

Összehasonlított termékek:
Scitec - 100% Whey Protein Professional
Scitec - 100% Whey Protein
Biotech USA - Nitro Pure Whey Gold
FullForce - Simple Whey
Myprotein - Impact Whey Protein
BulkPowders - Pure Whey Protein
Body.Builder - Basic Whey


A színezett összehasonlításnál a zöld érték a legjobb, piros a legrosszabb.
A kilóárnál a hivatalos gyártói árat vettem alapul minden esetben, bár Scitecnél és BioTechnél törzsvásárlói kártyával -5% kedvezmény van állandóan. Myproteinnél is pedig ugye a további -10-25% kedvezményt is havi rendszerességgel kapunk. Bulkpowdersnél inkább pénzbeli kedvezményt adnak, de náluk is változó.

Nagyon fontos összehasonlítási szempont a 30g tiszta fehérje sor! Itt ugyanis súlyozva van az ár, a fehérje tartalommal (mivel ha eszel 30g fehérje port, abban a valós fehérje tartalom jelen esetben 18-24,6g között változik), így még jobb képet kapsz az ár érték arányról!

Az angliai termékeknél a mai (2013.08.09) 345Ft / 1 Font árfolyamon számoltam.

Fussátok végig a táblázatot... :)


katt a nagyobb képért


 Jól látszik a 30g-os értékből pl. hogy ár/érték arányban a Scitec 100% whey protein pl. jobban megéri mint a FullForce SimpleWhey, ezért nem érdemes "béna" fehérjéket venni, mert nem biztos, hogy jobban jössz ki. De az is jól látszik, hogy a Myprotein mennyivel veri ezeket is!
(összehasonlítás képen, a csirkemellnél ez a szám jó indulattal 170-200Ft/30g fehérje körüli érték)

Meglepődve tapasztaltam, hogy nem minden gyártónál érhető el az aminosav profil, persze túl nagy különbségen nincsenek a gyártók között, ezen felesleges harcolni. Így itt csak a Scitec és a Myprotein termékeit illetve részben a Biotechet lehet összehasonlítani.

Itt látszik, hogy azért túl nagy különbségek nincsenek, tized grammok, hol ide - hol oda, így a Myprotein ismét bizonyít a jó ár/érték arány pulpitusán. A Biotech fehérjéjének a BCAA (isoleucine, leucine, valine) tartalmát becsültem, mivel így 3 aminosavra lebontva nincs feltüntetve, a 2:1:1 arányt használtam a számításnál.

Összetételben elég változatosak a termékek, fehérje tartalomban egyértelműen a Myprotein - BulkPowders nyer. Zsírtartalomban érdekes, de a "rosszabb" minőségű fehérjék nyernek (ezt bevallom őszintén így fejből nem tudom miért van), viszont érdemes megnézni a szénhidrát sort, azon belül is a cukor tartalmat. A SimpleWhey és a BasicWhey 20g feletti értéke kiugróan magas. Persze lehet mondani, hogy ha nem diétázol, hanem tömeget akarsz növelni, akkor nem árt meg a cukor, nah de ha már egy fehérjét veszek akkor nem a cukrot akarom megfizetni benne horror áron. Annyiból önts hozzá otthon szőlőcukrot, és ugyanott vagy, olcsóbban.

Összegezve, szerintem a számok magukért beszélnek. A Myprotein ár/érték arányban verhetetlen. De ha neked nem számít az ár, akkor a 100% WheyProtein is jó választás, bár ott sok a trükközés az fehérjetartalommal, illetve a Nitro Gold is főleg ha diétázol és az a pici cukor is számít, de ezeknél a termékeknél ugye majdnem +60-80%-al drágábbak egy Myproteinhez képest. Kérdés, hogy megéri-e?

Ezt döntsd el Te.

Következő összehasonlítás: Tejsavó-fehérje Izolátumok.

Tanácsok rovat többi cikkje ITT. (tömegnövelők, szénhidrátok, kreatinok..stb.)

GYakranIsmételtKérdések


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]