Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Sokan kérdeztétek már, hogy mi alapján lehet megállapítani egy termékről, hogy jó ár/érték arányú-e. Gondoltam nem rossz téma, így végig megyünk a legtöbb táplálék-kiegészítő csoporton, és összehasonlítjuk a népszerű gyártók termékeit (a teljesség igénye nélkül).

Most nézzük a Tejsavó fehérje - Koncentrátumokat (Whey Protein Concentrate)

Persze nem tudunk minden gyártó termékét összehasonlítani, de az alábbiak alapján az általatok talált terméket össze tudjátok már hasonlítani.

Összehasonlított termékek:
Scitec - 100% Whey Protein Professional
Scitec - 100% Whey Protein
Biotech USA - Nitro Pure Whey Gold
FullForce - Simple Whey
Myprotein - Impact Whey Protein
BulkPowders - Pure Whey Protein
Body.Builder - Basic Whey


A színezett összehasonlításnál a zöld érték a legjobb, piros a legrosszabb.
A kilóárnál a hivatalos gyártói árat vettem alapul minden esetben, bár Scitecnél és BioTechnél törzsvásárlói kártyával -5% kedvezmény van állandóan. Myproteinnél is pedig ugye a további -10-25% kedvezményt is havi rendszerességgel kapunk. Bulkpowdersnél inkább pénzbeli kedvezményt adnak, de náluk is változó.

Nagyon fontos összehasonlítási szempont a 30g tiszta fehérje sor! Itt ugyanis súlyozva van az ár, a fehérje tartalommal (mivel ha eszel 30g fehérje port, abban a valós fehérje tartalom jelen esetben 18-24,6g között változik), így még jobb képet kapsz az ár érték arányról!

Az angliai termékeknél a mai (2013.08.09) 345Ft / 1 Font árfolyamon számoltam.

Fussátok végig a táblázatot... :)


katt a nagyobb képért


 Jól látszik a 30g-os értékből pl. hogy ár/érték arányban a Scitec 100% whey protein pl. jobban megéri mint a FullForce SimpleWhey, ezért nem érdemes "béna" fehérjéket venni, mert nem biztos, hogy jobban jössz ki. De az is jól látszik, hogy a Myprotein mennyivel veri ezeket is!
(összehasonlítás képen, a csirkemellnél ez a szám jó indulattal 170-200Ft/30g fehérje körüli érték)

Meglepődve tapasztaltam, hogy nem minden gyártónál érhető el az aminosav profil, persze túl nagy különbségen nincsenek a gyártók között, ezen felesleges harcolni. Így itt csak a Scitec és a Myprotein termékeit illetve részben a Biotechet lehet összehasonlítani.

Itt látszik, hogy azért túl nagy különbségek nincsenek, tized grammok, hol ide - hol oda, így a Myprotein ismét bizonyít a jó ár/érték arány pulpitusán. A Biotech fehérjéjének a BCAA (isoleucine, leucine, valine) tartalmát becsültem, mivel így 3 aminosavra lebontva nincs feltüntetve, a 2:1:1 arányt használtam a számításnál.

Összetételben elég változatosak a termékek, fehérje tartalomban egyértelműen a Myprotein - BulkPowders nyer. Zsírtartalomban érdekes, de a "rosszabb" minőségű fehérjék nyernek (ezt bevallom őszintén így fejből nem tudom miért van), viszont érdemes megnézni a szénhidrát sort, azon belül is a cukor tartalmat. A SimpleWhey és a BasicWhey 20g feletti értéke kiugróan magas. Persze lehet mondani, hogy ha nem diétázol, hanem tömeget akarsz növelni, akkor nem árt meg a cukor, nah de ha már egy fehérjét veszek akkor nem a cukrot akarom megfizetni benne horror áron. Annyiból önts hozzá otthon szőlőcukrot, és ugyanott vagy, olcsóbban.

Összegezve, szerintem a számok magukért beszélnek. A Myprotein ár/érték arányban verhetetlen. De ha neked nem számít az ár, akkor a 100% WheyProtein is jó választás, bár ott sok a trükközés az fehérjetartalommal, illetve a Nitro Gold is főleg ha diétázol és az a pici cukor is számít, de ezeknél a termékeknél ugye majdnem +60-80%-al drágábbak egy Myproteinhez képest. Kérdés, hogy megéri-e?

Ezt döntsd el Te.

Következő összehasonlítás: Tejsavó-fehérje Izolátumok.

Tanácsok rovat többi cikkje ITT. (tömegnövelők, szénhidrátok, kreatinok..stb.)

GYakranIsmételtKérdések


3 megjegyzés:

  1. Azért azt érdemes lenne megemlíteni h melyikben van emésztő enzim ! Elég fontos egy terméknél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészséges embereknél nem annyira fontos azért. Készült több tanulmány is a témában, ami kimutatta, hogy nagy jelentősége azért nincsen. Pl. Tihanyi András is írt egyszer erről.
      Persze akinek rossz az emésztése annak segíthet, de annak én inkább egy sima izolátumot javasolnék. Aki azt nem tudja megemészteni ott már bajok vannak, vagy komoly tejallergia...stb.

      Törlés
    2. Másik pedig, hogy amint látod a cikk 2013-ban íródott. Azóta már sok változás volt a piacon is ;)

      Törlés

Bottom Ad [Post Page]