Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Most, hogy már túl vagyunk a 15-30%-os tömegnövelőkön, és a 30% felettieken, jöjjön amit oly rég meg akartam már csinálni. Végre kiszámoltam, hogy pontosan mennyibe kerül otthon összedobni egy tömegnövelőt.

Persze kismillió félét lehet csinálni otthon, én randomra próbáltam 3at összerakni, mindegyik árkategóriából, te a sajátodat majd otthon kitalálod :)

Alapanyagoknak a Myprotein termékeit használtam. Hogy miért?  Mert ennél olcsóbban nem kapsz minőségi alapanyagot megbízható forrásból. Annyit azért hozzáteszek, hogy ott még lehet spórolni a dolgon, ha Instant Oats helyett sima áruházi zabpelyhet használunk (de a kedvezményes áron már nem). Persze ezeknél a termékeknél, minél nagyobb mennyiséget csinálsz, annál olcsóbb lesz. Ha kicsi mennyiséget csinálsz, akkor számolj rá nyugodtan egy 20% felárat szerintem.


Na és most lehet kamillázni tágra nyílt szemekkel. (a 20% kedvezményes árat azért írtam oda, mert jelen pillanatban is ennyivel olcsóbban tudsz Myproteinről rendelni, de ugye ez akár lehetne 25-30% is mivel az se ritka)

Katt a nagyításért
 A % oszlopban azt látod, hogy mondjuk 100g ban mennyi rész az adott termék.

Elemezzük:
Basic: Ebben is már korrekt 30g fehérje van, magasabb szénhidrát tartalommal, de mivel olcsó, itt azért több a cukor, de cukor tartalom szintjén egy Jumbo, Full Mass szintjén van. 5g kreatin tartalommal. Árban meg ugye 1000Ft-al van a Jumbo alatt. Ez a kategória egy nehezen hízónak / kezdőnek jó lehet.
Pro: Jó fehérje tartalom, kevés cukor, még vitargot is raktam bele, de én odaírtam, hogy mennyit :) Hozzáadott kreatin monohidrát, hmb, és leucine egy kis c-vitaminnal is. Szerintem ez már egy jó kombó, bevállalhatja bárki. Mindezt még mindig olcsóbban mint egy Jumbo.
HardCore: Itt a Pro-t kiegészítettem kicsit. Főleg Izolátumot használtam, magasabb vitargo tartalom, hozzáadott glutamin, kreatint CreaPure-ra cseréltem (kb. dupla áron van). Meg merem kockáztatni, egy ilyen már felveszi a versenyt a MyoMax HardCore-al, és ezt a Jumbo Pro áráért.

Végül itt a táblázat amiben beraktam pár már összehasonlított termék mellé:

Katt a nagyításért

Miért is írtam meg ezt a cikket?
Nem azért, hogy megmutassam mi a legtutibb tömegnövelő, hanem lásd, MINDIG olcsóbb, ha otthon magadnak kikevered. Igen, még a Myprotein tömegnövelőit is. Tehát ha spórolni akarsz, vagy csak szereted tudni, hogy pontosan miből mennyit eszel és mit, akkor ne félj otthon összedobni egy általad kedvelt kombót, hidd el, te tudod, hogy mi a legjobb neked, illetve ha valami nem válik be, túl sok a ch vagy túl sok a fehérje, mindig tudsz változtatni az arányokon, úgy hogy neked a legjobb legyen!


8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az edzés utáni turmixomba a fehérje mellél instant oats és maltodextrint akartam tenni!
    De a waxy maize jobb?
    Nincs semmilyen íze a natúrnak nem édes vagy hasonló?
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello
      Azok is teljesen jók! Én a Maltot személyes okokból nem szeretem =) valahogy sose győzött meg. De biztos jó, sok profi tömegnövelőben használják.
      Waxy Maize absz natúr, semmi íze nincs. Kicsit liszt szerű, így magában nem lehet fogyasztani =) (amúgy lényegében kukorica keményítő a cucc, azért liszt szerű). Itthon a Carb-F nevű FullForce termékben van ez. Gyors szénhidrát ez is. Úgyhogy szerintem döntsön az izlés és a pénztárcád :)

      FB

      Törlés
  2. Szia,

    te hogyan módosítanád a Hard Core-t, ha már nem kapható a Myproteinnél a Vitargo? Lehet, hogy én is belevágnék az otthoni kevergetésbe... :)

    Nagyon köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello

      Én Maltodextrint vagy WaxyMaize-t használnék helyette. Pl. a Scitec Myomax Hardcore-ban, ami a csúcs termékük, csak Maltodextrint használnak. ez a vitargo kicsit túlspirázott dolog szerintem :)

      Jövőhéten talán ha lesz időm írok egy cikket arról, hogy milyen a tökéletes edzés utáni shake (persze változatokkal, hogy kinek mi...stb.) Mert amiket itt írtam azok csak random példák (bár hozzáteszem, nem nagy mellényúlás ha valaki egy az egyben ezt használja) :) De nem mindenkinek ez a legideálisabb!

      Törlés
    2. Már várom nagyon azt a cikket :)

      Törlés
  3. Ne haragudj, elkezdtem már írni, de nincs időm befejezni. De amint tudom meg fogom írni. Én is szeretném :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Lenne egy-két kérdésem, mert már hetek óta olvasgatok, hogy melyik lenne a megfelelő szénhidrát az edzés utáni shakembe, és mindenhol mást-mást írnak szóval egy kicsit elbizonytalanodtam. Olvastam már rosszakat a WMS-ről, Dextrózról és Maltodextrinről is. Szerinted, ha a Vitargo és Waxy Maize helyett Maltodextrint rakok a Hard Core változatba (a fehérje izolátumot pedig koncentrátumra váltottam de egyébként minden mást ugyanúgy hagytam) az mennyire befolyásolja az eredményt? Tehát a fő kérdésem szerinted milyen szénhidrátot rakjak a turmixba és mennyit, ha célom a tiszta izom a lehető legkevesebb zsírosodással és a napi szükséges szénhidrátbevitelem kajával megvan (69 kiló vagyok). A másik pedig, hogy ha este közel lefekvés előtt (kb 2 órával) iszom meg az edzés utáni shaket akkor is rakjak bele lassú felszívódású instant oatsot? Bocs a sok kérdésért csak egyszerűen annyira bizonytalan vagyok ezen a téren. Nagyon boldoggá tennél ha válaszolnál :)!

    VálaszTörlés
  5. Hello
    Teljesen jó a Maltodextrin (vagy a WMS). Ezek amúgy csak nagyon példa receptek. Van egy másik cikk a tanácsok rovatban, hogy milyen a tökéletes edzés utáni shake. Azokat a recepteket jobban ajánlanám amúgy. Lassú ch meg kihagyható, az csak akkor kell ha mondjuk nem tudsz enni edzés után már (pl. délben edzel...stb)

    VálaszTörlés

Bottom Ad [Post Page]